15 d’octubre 2008

Letizia Ortiz d’incògnit a Sant Vicenç de Montalt




Dissabte 4 d’octubre. La vida transcorre amb absoluta normalitat a Sant Vicenç de Montalt. De sobte es desconvoquen els actes previstos a l’església del poble: Un assaig de la coral i poca cosa més. Al mossèn li han demanat que, amb la màxima discreció, celebri un bateig. La petició arriba des de la més alta instància de l’Estat Espanyol. El mossèn s’hi avé.

La veu ha anat de boca en boca i ja ho sap gairebé tot el poble. Malgrat aquest fet, sembla que el secretisme cercat serà possible.

Finalment als volts de les 18 hores es produeix l’anunciada visita. Un gran cotxe negre amb vidres foscos i escoltat per agents de l’ordre s’atura davant la petita església de Sant Vicenç de Montalt. Els agents de seguretat ordenen a les que poques desenes de persones que s’han citat encuriosides a la porta del temple. Els mateixos efectius demanen als vilatans que no facin cap tipus de fotografia ni gravació. S’obre la porta i del cotxe baixen El Príncep Felip i Letizia Ortiz que ràpidament s’acomoden a l’interior del recinte per seguir el bateig des d’una posició privilegiada.

Telma Ortiz, germana de la princesa, bateja a la seva filla. Letizia n’és la madrina. I el més important l’acte s’ha dut a terme des de la més estricta discreció i sense que l’acte hagi transcendit als mitjans de comunicació.

Quan les coses es fan bé sempre acaben donant els resultats esperats.
I és rigorosament cert.