13 d’octubre 2008

Crisi si, però menys del que ens sembla


El diari avui ha volgut ocupar les dues primeres planes del seu apartat de Societat amb un seguit de consells per estalviar en temps de crisi. És evident que'ls temps que vivim són econòmicament complicats. Gairebé tant evident com que'ls consells que donen són d’una senzillesa i d’un sentit comú que es fa estrany que ningú els segueixi.

Potser part del problema de la crisi és que hem viscut tan bé durant aquests anys que ara ens costa renunciar als molts dels luxes que hem assimilat com a “normals” en la nostra vida quotidiana.

Dinar cada dia fora de casa, moure’s amb vehicle privat, passar els caps de setmana d’excursió, fer llargs viatges de vacances, suportar l’alta de 3 ó 4 línees telefòniques, pagar televisió via satèl·lit o canviar tot allò que se’ns espatlla són uns luxes que ara considerem normals però que si fem memòria, veure’m impensables ara fa 10 anys. Que hi ha crisi és evident. Tant evident com que aquests darrers anys hem despilfarrat diners, recursos i mitjans i que ara ens toca tornar altre cop a la sobrietat de la vida quotidiana convencional.




http://paper.avui.cat/article/societat/142337/consells/domestics/estalviar/temps/crisi.html