27 de març 2012

Qüestió de definicions (27032012)

Definicions:


Campió

Persona que ha assolit la victòria en una competició, especialment esportiva. Dit també d'un suposat cas de tràfic d'influència que esquitxa a un ex ministre, José Blanco, i que presumptament consistiria en anar donant als amiguetes negocis i encàrrecs, pagats amb diner públic, amb l'objectiu que aquests es facin rics ràpidament i sense treballar gaire. La presumpta deriva catalana d'aquest cas s'hauria descobert ara fa uns dies quan, arrel d'unes escoltes telefòniques, els investigadors podrien haver descobert que càrrecs públics podrien estar donant, perquè si, perquè “me caes bien” i “porque yo lo valgo”, el negoci de la Inspecció Tècnica de Vehicles a alguns coleguilles del gimnàs, presumptament clar!. Una inspecció que a Catalunya és més cara que a molts d'altres llocs de l'estat Espanyol i que ara començaríem a entendre perquè.


Arena

Conjunto de partículas desagregadas de las rocas y acumuladas en las orillas de los mares, los ríos o en capas de los terrenos de acarreo. O dit també de l'extraordinari cas d'aconseguir que la construcció d'un lloc perquè la gent vagi en bicicleta esdevingui, presumptament, un lucratiu negoci. Consisteix en doblar el preu d'una obra. Fer que aquesta mai estigui acabada i mentre anar donant, presumptament, les contractes i les reparacions, a amigotes companys de classe i veïns d'escala perquè puguin, suposadament, viure com a reis passant de tant en tant i sempre presumptament, una assignació a algun conte que tenim a algun paradís fiscal. La sorra ha esquitxat a un ex president autonòmic i també a la casa reial que no contenta en que li paguem amb diner públic, la casa, el cotxe, el menjar, el servei i un sou sense produir res, es dediquen a aprofitar-se del temps lliure que tenen, que és molt, per guanyar encara més diners i ser els més rics del cementiri. Presumptament clar.


Gurtel

En alemany Cinturó: Banda de roba, de cuir, etc, generalment amb sivella,
destinada a estrènyer la cintura, cinyell. Adaptació valenciana del popular joc català de l'amic invisible. Consisteix en regalar a aquella gent que aprecies i estimes tot tipus d'objectes sorpresa amb l'objectiu inicial de sorprendre'l. En l'adaptació valenciana l'amic deixa de ser invisible per fer-se clarament visible i així poder entretenir-se telefònicament declarant l'amor etern cap a el regalat. Contràriament al que passa a Catalunya, on es limita el valor econòmic del regal, a València es fa tot el contrari. La gràcia està en que no tingui límit. Sigui el més car possible i el més luxós i sumptuós que poguem imaginar. A aquesta pràctica li agrada molt jugar a l'expresident Valencia Francisco Camps que desprès d'uns dubtes sobre si estava bé que un càrrec públic com ell jugues a aquest joc, un jurat popular va decidir que no passa res i que li poden seguir regalant sumptuosos regals i objectes sense problema. Nota al peu. Des que no es president de la Generalitat sembla que'l valor dels regals s'ha reduit dràsticament.


Pretòria

Es una ciudad situada en la parte norte de la provincia de Gauteng, en Sudáfrica, dentro de la Municipalidad Metropolitana de la Ciudad de Tshwane. Es la capital administrativa de Sudáfrica, junto a las ciudades capitales legislativa de Ciudad del Cabo y la judicial de Bloemfontein. També se'n diu Pretòria d'un conjunt d'actuacions que van ser molt publicitades inicialment i segons les quals alguns polítics podrien haver explicat coses que no es poden dir a alguns constructors perquè aquests compressin uns terrenillos baratos i desprès venguessin uns pisets molt cars. També, presumptament, es podrien haver concedit algunes obres públiques als amiguetes perquè ens fessin la feina més cara però més ràpida i així posar-nos tots contents celebrant-ho en alguns dels paradisos fiscals que hi ha al món amb els diners públics que podríem haver portat dins una maleta. Aquest és un cas una mica suflé, però, es va inflar molt al principi però s'ha anat desinflant conforme han passat els meso.


Ciutadà

Durant l'edat moderna, súbdit de l'estat. En difondre's en aquesta època la idea de l'estat com una ciutat més gran, el mot ciutadà adquirí aquesta nova significació, bé que conservà parcialment el sentit de membre actiu de la societat.

O dit també de la mamella d'on xupen tots els polítics donat que amb els seus diners es paguen els seus sou. La diferència està en que uns se'l guanyen i d'altres no. El primer que cal dir és que el ciutadà no té dret a la presumpció. A aquest quan se'l pilla se l'esquilma sense pietat. És el culpable de totes les coses dolentes i el responsable de tots els mals. El Ciutadà, per definició, és imbècil i per això no cal atabalar-lo raonant les decisions ni explicant-los perquè fem les coses. Recentment un grup polític que comença per P i acaba per P ha considerat també que el nivell d'estupidesa del ciutadà es tant alt que millor no preguntar-li com volen que gestionem els seus diners o quin futur volen per al lloc on viuen. El ciutadà ha de pagar i callar i, evidentment, no te dret a ser ric ni a guanyar diners fàcilment i mai, mai entrarà en un concurs amb les mateixes oportunitats que'ls amiguetes dels administradors que també són ciutadans però d'un altre nivell. En definitiva el ciutadà només pot pagar i callar. I si es queixa li fem una reforma laboral perquè perdi la feina. Malmetem els seus impostos, ens apugem el suo i li baixem el seu. I, finalment, els enfonsem en la més absoluta de les misèries per burros i per ciutadans.


Qüestió de definicions

1 comentari:

Anònim ha dit...

http://louisvuittononline.naturallynails.com teem century unify electrify luxury shop online lv tivoli gm outlook portfolio rich louis vuitton contact number http://louisvuittonstore.naturallynails.com