01 d’octubre 2008

Productes catalans!!!


La Confederació de Comerç de Catalunya ha denunciat al tribunal de la competència l'acord que han signat el Govern de la Generalitat amb Caprabo Eroski segons el qual l'administració pública paga 300.000€ als supermercats de la cadena perquè aquests venguin els productes catalans un 20% més barats.
Celebro aquesta preocupació sobtada que ha tingut el govern de la Generalitat per promoure els productes Catalans. Fins ara no havia tingut aquesta deferència. Però abans d'ajudar a les multinacionals del comerç a base de massacrar d'una manera tant clara els interessos del ric i tradicional teixit comercial del nostre país. Abans, repeteixo, hauria de mirar a casa seva. Un parell d'exemples:

1. Fa sis mesos, aproximadament, UGT va instar al govern de la Generalitat a canviar els seus vehicles oficials, els de Consellers i Directors Generals, per uns SEAT, que són vehicles fabricats a Catalunya i que donen feina a moltes famílies. Encara viatgen amb Audis i Wolksvagen.

2. La seu de la Conselleria de Benestar Social, al Palau de Mar de Barcelona. Una seu per la que es paguen 10.000€ de lloguer diari a la financera francesa propietària de l'edifici. ¿No hi ha edificis de propietat catalana per llogar?

Però no són els únics. L'ajuntament de Barcelona era instat aquest estiu també per UGT perquè canviïn les bicicletes del bicing per unes de fabricació catalana i no les xineses que actualment s'estan utilitzant.

Hi ha un ajuntament, el de Premià de Mar, que abans de fer qualsevol compra o contractar qualsevol servei, investiga si a la vila hi ha algun comerç o algun professional que l'ofereixi. Si és Aixa el contracta, encara que el preu sigui més card. Diuen que és una manera de donar exemple al ciutadà i de promocionar els negocis de la població.
Hi estic d'acord. Em costa molt entendre com un raonament tant lògic no es general. Com encara hi ha administracions, la Generalitat és una d'elles, que prioritzen els interessos d'altres en lloc de promoure els serveis propis del país.

Tant que ens agrada comparar-nos amb els europeus fixem-nos amb el govern Francès o l'Italià, o l'Anglès,o l'Americà, o l'Alemany.... Hi ha tants exemples a seguir i tantes poques ganes de fer les coses bé...