18 de novembre 2006

Menys Plors i més feina!!!!


Bé. Tot i a risc que algú pugui pensar que sóc socialista per l’oportunisme del comentari, crec que avui, dia en que s’ha cosntituit el nou Parlament, és el moment de deixar clares un parell de d’actituds.
És evident que des de les files de CiU s’ha entomat amb molt de dolor els aconteixements que han esdevingut després de les eleccions. A ningú se li escapa que per a molts votants d’ERC l’acord de govern amb el PSC és un acte de traició a la confiança dipositada. No perquè donin suport als socialistes sinó perquè el seu acord ha significat posar de President a José Montilla, amb tot el que això significa.... I així podriem seguir analitzant tots els grups però el fet és que avui s’ha cosntituit un nou Parlament i que d’aquest Parlament el proper divendres en sortirà un nou govern que dirigirà el pais durant els propers 4 anys. Ja no val la cançoneta trista del perdedor ferit. Ara toca treballar. Ara toca governar als que així ho han volgut. Ara toca que ens posem tots al nostre lloc i que siguem capaços de fer crítica construcitiva. Que fem veritable oposició.
Aquesta és potser l’assignatura pendent del nostre país: Trobar una oposició que faci d’oposició. Que controli al govern, que fiscalitzi les seves actuacions. Que aporti alternatives reals interessants i imaginatives, que crei un discurs interessant de l’error del que governa. CiU va saber fer de govern durant 23 anys, ara li toca saber fer d’oposició i aquesta sens dubte és la tasca més complicada.
Tenim per davant 4 anys molt importants dels quals pot dependre seguir estan al davant o formar part del gruix del mig. Tots tenim, en el nostre camp, moltes responsabilitats i ja no valen ni els plors dels uns ni els errors de principiant dels altres. Toca exigir solvència lideratge i determinació i molt em sembla que no tenim el millor cotxe per aquest circuit.